"només poden defensar amb total llibertat els interessos de la nació catalana els partits catalans que depenen exclusivament de Catalunya"
II Congrés Catalanista de 1885

diumenge, 28 de juny del 2009

"Un dissabte força atapait d'actes pels Geganters de Cervera"








Si al matí vam participar a la cercavila de l'inici del Correllengua 2009 a Cervera; aquesta tarda dins la "Marató de de donació de sang", hem dut a terme una ballada de gegants dins dels patis de la Universitat, i un any més el "Grup de Geganters i Grallers de Cervera", hem fet la donació de sang.
A continuació, ens hem traslladat a l'Auditori Municipal on hem organitzat un berenar d'agraiment a les dones de l'Associació de Gent Gran de Cervera i Comarca les quines ens han confeccionat els nous vestits dels gegants de l'Aquelarre i que van ser estrenats els pasat dia 13 de juny.

dissabte, 27 de juny del 2009

"Inici Correllengua 2009 a Cervera"




Aquest dissabte s'inicia la 13a edició del Correllengua, organitzat per la CAL, amb l'objectiu d'incrementar els més de 450 municipis que s'hi van adherir l'any passat. Els actes començaran a la comarca de la Segarra, concretament al Castell de l'Aranyó, a dos quarts d'11 del matí, amb una ofrena floral a la casa natal de Manuel de Pedrolo. La resta d'actes ja seran a Cervera. A les 11 del matí s'iniciarà la cercavila a la plaça de l'Ajuntament i hi participaran els diables i grallers Carranquers i la Colla Gegantera de Cervera amb el Capgròs d'en Pedrolo.La lectura del Manifest, elaborat per l'escriptor i periodista Víctor Alexandre, tancarà aquesta primera part de l'homenatge.

dimarts, 23 de juny del 2009

"Encesa de la foguera Sant Joan 2009"


Taller de falles
Arribada de la flama del Canigó
Repartiment del foc pels Barris

diumenge, 21 de juny del 2009

"Inici Correllengua 2009 a Cervera, homenatge Manuel de Pedrolo; dissabte 27 de juny"



A Cervera



  • 11 del matí, plaça Major. Inici de la Cercavila amb els grups Els Carranquers (Grallers i Diables) i Colla Gegantera de Cervera (amb el capgròs d’en Pedrolo) pels carrers de la vila.



  • 1/4 de 12 del migdia, pati de la Universitat de Cervera. Construcció del mosaic gegant dels Països Catalans



  • 2/4 de 12 del migdia. Salutació de benvinguda del president del Consell Comarcal de la Segarra i arribada de la Flama del Correllengua. Lectura del Manifest.



  • 3/4 de 12 menys 5 minuts del migdia. Actuació dels cantautors Jaume Calatayud i Vicente Monera amb l’espectacle 'Mai no és de nit'. Recital poètico-musical, amb acompanyament de guitarra, sobre poesia de Manuel de Pedrolo.



  • 2/4 d'1 del migdia. Parlament de Josep Poveda (Fundació Pedrolo) sobre la figura de Manuel de Pedrolo i lectura de cites literàries de l’escriptor, a càrrec d’Adelais de Pedrolo i Jaume Marfany (Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana - CAL).



  • 1/4 de 2 de la tarda. Actuació de música tradicional de Lo Nen del Cirerer (cantautor segarrenc) i Els Bombollers (grup de percussió).



  • 1/4 de 3 de la tarda. Cloenda per part del paer en cap de Cervera i el president de la CAL. A continuació, Correfoc amb la colla de Diables Els Carranquers.



  • 2/4 de 3 de la tarda. Dinar del Correllengua.

Font: http://www.fundaciopedrolo.cat/


Imatge: Ramon Prats "Gegants de Cervera"

"Bateig del Gegantó Jaume a Castellbell i el Vilar, dissabte 20 de juny 2009"


En Jaume i el seu jove portador

Montanyes de Montserrat

Gegants de Castellbell i el Vilar

La foto de grup més accidentada que hagi fet mai


dilluns, 15 de juny del 2009

"Les Modistes dels nostres Gegants Fantasmes"

La Veu de la Segarra 19 juny 2009

Diari Segre suplement Urgell-Segarra 19 juny 2009


diumenge, 14 de juny del 2009

"Catifes i campaners a Cervera pel diumenge de Corpus 2009"











Aquest diumenge de Corpus 14 de juny el carrer Major de Cervera s'ha tornat a engalanar de
"catifes" després de molts anys sense fer-ho. El projecte de recuperar aquesta tradició s'ha dut a terme desde el CMC(Centre Municipal de Cultura) impulsat entre d'altres pel seu membre Ramon Armengol . Començan al "Convent de Sant Agustí" i acaban devant de la "Residencia Mare Janer", un total d'unes 15 catifes aproximadament d'uns 3,5 m de llargada s'han estés per tot aquest tros de carrer; (cal remarcar que els materials emprats en la el.laboració han sigut entre d'altres : gespa tallada de jardins, marro del café suministrat pels bars de Cervera, i serradures de fusta, a més a més de petals de flors). Una experiencia enrequidora que ha sigut compartida per representants de diferents entitats de Cervera, (Coral Infantil Nova Cervera, Campaners, Geganters, CMC. ) i veins del carrer Major; Cal remarcar que devant de la Residencia Mare Janer i el Convent de Sant Agustí els seus propis membres han realitzat la seva propia catifa.
El matí l'hem acabat fent una visita al campanar de Cervera i gaudin en directe de l'espectacle de com fan "parlar" els campaners les seves campanes.

"Festa de la colla 2009"




"Plantada als patis de la Universitat"

El ball parlat


"25 aniversari de la Polla de Cervera"
Primera sortida dels fantasmes amb els vestits nous
"Toc de Vermut"

"El temps a Cervera"

"Els meus videos al Youtube"