"només poden defensar amb total llibertat els interessos de la nació catalana els partits catalans que depenen exclusivament de Catalunya"
II Congrés Catalanista de 1885

dimecres, 12 d’agost del 2009

"La crisi obliga a reduir el 50% del pressupost de l’Aquelarre"



Els mals temps econòmics també han afectat les festes populars més carismàtiques de les nostres contrades i han provocat que els organitzadors d’events s’hagin d’adaptar a les circumstàncies econòmiques i hagin de tirar d’enginy per no perdre la qualitat en els seus espectacles.
Una d’aquestes festes és l’Aquelarre de Cervera, que enguany arriba a la seva XXXII edició i ha vist com el seu pressupost era reduït en un 50% per la Regidoria de Festes, tot arribant als 106.000 euros.
L’encarregada de promoció i coordinadora de la festa, Silvia Rubinat, va explicar que aquesta
reducció no els agrada però que la crisi s’ha notat molt en patrocinadors i publicitat i que no els quedava cap més remei.
Tot i això, Rubinat va assenyalar que la qualitat de les actuacions i els espectacles no es veurà
modificada. Rubinat va voler valorar la feina que han fet associacions i entitats de Cervera per tirar endavant l’Aquelarre i va destacar la companyia Alea Teatre de Cervera, encarregada de dirigir la festa.
Les novetats d’aquesta edició seran la presència d’un camió cobert que farà d’escenari i que protegirà les actuacions de la possible pluja. També es canvia la ubicació del càmping, passant del camp de futbol municipal, on s’està posant gespa artificial, a la part del darrere del mateix recinte. El preu de l’acampada per a tots els dies serà de 8 euros.
La Fira del Gran Boc organitzarà, per la seva part, cursets de màgia per a infants durant la setmana prèvia, els quals hauran de demostrar les seves aptituds el diumenge d’Aquelarre.
Pel que fa a xifres d’assistència, Rubinat va dir que, tot i la temuda crisi, esperen de 30.000 a 35.000 persones, com l’edició passada, i que ja tenen confirmades la presència de 97 parades, un número semblant a les de l’any anterior.
Imatges: Ramon Prats ("Gegants de Cervera")

"El temps a Cervera"

"Els meus videos al Youtube"