"només poden defensar amb total llibertat els interessos de la nació catalana els partits catalans que depenen exclusivament de Catalunya"
II Congrés Catalanista de 1885

dilluns, 12 de setembre del 2011

"Presentació Programa Festa Major de Cervera i 35è Isagoge"




A les 12 del migdia a la Paeria de Cervera ha tingut lloc la presentació del programa de la setmana cultural Isagoge i la Festa Major del Sant Crist, que omplen la ciutat d’activitats culturals i festives entre el divendres 16 i el dilluns 26 de setembre.
La presentació ha anat a càrrec de Ramon Royes, paer en cap de Cervera; Marc Holgado, regidor de Cultura; Elvira Costa, regidora de Festes; Jordi Castany i Ramon Prats, representants de l’agrupació Seny Major de Cultura Popular; i Montse Pont i Carme Bonet, organitzadores dels actes entorn de la figura del poeta cerverí Josep Solsona.
El paer en cap, Ramon Royes, ha destacat que a Cervera són compatibles esdeveniments de qualitat, com l’Aquelarre i el Festival Internacional de Música, amb una festa major participativa i exitosa. Per aconseguir-lo, la Paeria programa actes gratuïts i ha traslladat les atraccions al centre. També vol fer un reconeixement públic a l’entitat Seny Major pel paper que juguen en l’organització dels actes de cultura popular.
Marc Holgado, regidor de Cultura, ha agraït la tasca de Montse Pont, Carme Bonet i Ramon Razquin en l’organització dels actes d’homenatge a Josep Solsona. Ha destacat el concurs “Posa música als poemes de Josep Solsona”, que ha guanyat el grup cerverí Tibau, que actuarà dissabte 17 als patis de la Universitat. Com a actes novedosos ha remarcat “Cases per al record”, al vestíbul de la casa Solsona; el concurs de dibuix per als infants; la visita guiada nocturna al cementiri amb lectura de poemes, i la instal•lació ExterNet de Fadunito que permet llegir i escoltar poemes a través de tubs.
La regidora de Festes, Elvira Costa, ha volgut donar les gràcies a Seny Major i totes les entitats que organitzen actes en motiu de la festa major. Ha destacat el pregó a càrrec de Ramon Font, president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya; el 30è aniversari de la Trobada gegantera i el 50è Concurs de colles sardanistes. Com a novetats hi ha la programació d’un espectacle infantil el matí de dilluns i el trasllat de les firetes al centre.
L’agrupació Seny Major, a través de Jordi Castany, vol donar continuïtat al model de festa major instaurat l’any passat, a partir de quatre eixos: tres dies complets de festa, evitar la coincidència d’actes, fomentar la participació i establir el protocol dels actes de cultura popular. Les principals novetats per aquest any són la Matinal de grallers del matí del dissabte 24, i per a la festa major petita (dilluns 26) el toc infantil de campanes i la participació de les escoles a partir de material didàctic que treballen aquest mes de setembre.
Finalment, Montse Pont, especialista en l’obra de Solsona, ha explicat que enguany la Isagoge, setmana cultural prèvia a la festa major, vol retre homenatge a Josep Solsona (Barcelona, 1931 – Cervera, 1975) en motiu del 80è aniversari del seu naixement. La finalitat dels actes previstos és donar a conèixer a la ciutadania l’obra del poeta cerverí.

Informació extreta de la pàgina web de la Paeria de Cervera, www.cerverapaeria.cat
Imatges: Joan Piqué

Programa d'actes: http://www.cerverapaeria.cat/arxius/llibret-fm2011okc.pdf

"El temps a Cervera"

"Els meus videos al Youtube"