"només poden defensar amb total llibertat els interessos de la nació catalana els partits catalans que depenen exclusivament de Catalunya"
II Congrés Catalanista de 1885

dilluns, 11 de febrer del 2008

Al 2009 Tàrrega serà Ciutat Gegantera



Tàrrega ha estat proclamada Ciutat Gegantera 2009. Així ho va decidir dissabte l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya reunida en assemblea general a Sant Joan Despí. La candidatura de La Fal·lera Gegantera de Tàrrega es va imposar per un ampli marge de vots, reconeixent així la llarga tradició de gegants i capgrossos que ostenta la capital de l’Urgell. L’alcalde Joan Amézaga va presidir la delegació que davant l’assemblea va defensar l’opció targarina, secundat pel regidor de Cultura, Jordi Ramon, i el cap de colla, Josep Bonet.
La distinció de Ciutat Gegantera podria portar l’any vinent a Tàrrega unes 150 colles vinculades a aquest àmbit de la cultura popular catalana. La multitudinària plantada de gegants serà l’acte central d’una festa que tindrà lloc entre maig i juny de l’any vinent i que també inclourà exposicions, tallers i la realització d’un monument commemoratiu. La Fal·lera Gegantera també impulsarà a curt termini un treball de recerca sobre aquesta tradició a Tàrrega a través d’un lloc web.
Alhora, Tàrrega commemorarà l’any vinent el 125è aniversari de l’atorgament del títol de ciutat per part del rei Alfons XII, l’any 1884.


"El temps a Cervera"

"Els meus videos al Youtube"