"només poden defensar amb total llibertat els interessos de la nació catalana els partits catalans que depenen exclusivament de Catalunya"
II Congrés Catalanista de 1885

dimecres, 27 de febrer del 2008

La Torre de Babel



El Departament d'Educació impulsarà l'ensenyament de les llengües maternes dels alumnes arribats d'altres països en hores extraescolars. Així ho ha anunciat el director general d'Innovació, Joan Badia, que ahir va participar en la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna al CEIP Santiago Ramón y Cajal de l'Hospitalet de Llobregat. Més de 1.900 nens ja fan cursos d'àrab, xinès, amazic, holandès, portuguès i romanès, els idiomes més parlats dels 250 que es poden escoltar als patis escolars.
"Hem de facilitar a aquestes famílies el fet que els seus fills aprenguin la llengua i la cultura pròpies dels seus països perquè la llengua és cultura i hem de preservar aquesta riquesa", ha dit Badia. L'aprenentatge de les llengües maternes fora de l'horari escolar es va iniciar al 2004 amb l'àrab, idioma que parlen els 31.462 nens marroquins que estudien a Catalunya. Ara la conselleria vol donar un nou impuls a aquesta iniciativa incorporant llengües com l'urdú -parlada a l'Índia i al Pakistan- o el quítxua, una antiga llengua ameríndia. La Generalitat també editarà material didàctic, com llibres o contes, escrits en llengües estrangeres dirigits als alumnes estrangers. L'anunci d'aquesta iniciativa es va fer al CEIP Santiago Ramón y Cajal de l'Hospitalet de Llobregat, un centre on es parlen fins a 16 llengües diferents i que va ser dels primers en organitzar classes d'àrab. Joan Badia ha destacat que "la llengua vehicular de les escoles catalanes és el català, però hem de preservar la riquesa que ens dóna la presència de tantes llengües diverses". En aquest sentit, ha recordat que els antropòlegs afirmen que si algun dia només quedés una única llengua al món "l'humanitat s'empobriria extraordinàriament".


"El temps a Cervera"

"Els meus videos al Youtube"