"només poden defensar amb total llibertat els interessos de la nació catalana els partits catalans que depenen exclusivament de Catalunya"
II Congrés Catalanista de 1885

divendres, 7 de març del 2008

Edicions Proa celebra el 80 aniversari


Edicions Proa ha presentat avui la reedició de 80 obres, quatre de les quals estaven descatalogades, per commemorar el 80 aniversari de la seva col·lecció A tot vent, la història de la qual és la de la "fidelitat a una literatura i la selecció de la millor narrativa universal i catalana", ha destacat el director d'Edicions Proa, Isidor Cònsul.
Les quatre obres que ja no es comercialitzaven en català i que ara A tot vent torna a publicar són 'El meu Mikhaïl', d'Amos Oz, 'Washington square', de Henry James, 'La marxa de Radetzky', de Joseph Roth i 'La ribera dels Sirtes', de Julien Gracq.
La resta d'obres que formen aquesta selecció d'A tot vent i que Cònsul va catalogar d'"efemèrides per a la cultura" catalana van des de 'La Ilíada' d'Homer i els 'Evangelis' dels quatre Apòstols fins a 'L'alquimista' de Paulo Coelho i 'Trilogia de Nova York' de Paul Auster. Els 80 títols formen en si una "història de la literatura", segons Cònsul, que els ha elegit entre els 485 títols que s'han publicat en aquesta col·lecció des de 1928 fins avui.


"El temps a Cervera"

"Els meus videos al Youtube"