"només poden defensar amb total llibertat els interessos de la nació catalana els partits catalans que depenen exclusivament de Catalunya"
II Congrés Catalanista de 1885

diumenge, 30 de novembre del 2008

"25 anys del Pessebre vivent de Sant Guim de la Plana"















X. Santesmasses/R. Vilaseca Sant Guim de la Plana

Ni el fred ni la pluja ni les denúncies i desavinences entre l'alcalde de Sant Guim de la Plana, Josep Llobet, i els organitzadors del Pessebre vivent, l'entitat La Marinada, no van impedir ahir que la celebració del 25 aniversari del pessebre de Sant Guim es convertís en una festa massiva, sense cap incident. Gairebé un miler de persones entre figurants de tota la trajectòria del pessebre i entitats de la comarca van omplir la petita població d'activitats durant la tarda i la nit d'ahir. En el discurs inaugural, el president de La Marinada, Jaume Oliva, ja va deixar clares les intencions a l'exclamar: "Avui deixem de banda els problemes, que visqui el pessebre i la gent que l'ha fet possible."
El moment més emotiu de la jornada va ser el passeig per l'interior del pessebre, amb les escenes muntades. En lloc de figurants a cada escenari hi van actuar en directe grups de músics, que ambientaven el pas dels visitants. La celebració també va comptar amb la presència i actuacions de nombrosos grups i personalitats de la comarca. El tret de sortida va anar a càrrec del poeta Jordi Pàmias, que va llegir tres poemes dedicats a la Segarra.
Posteriorment, van actuar la colla castellera Margeners, els Geganters, Grallers i el grup de percussió Bandtokades de Cervera, les Puntaires del Llor, el duo Germanes Ribera Gibal, el cantautor el Noi del Cirerer, l'escola municipal de Música de Guissona, els grups escènics Encaix i 4 Gats, els Grallers i les Forces Diabòliques de Sanaüja i l'escola de dansa Montse Esteve de Guissona, entre d'altres.
Respecte al conflicte que enfronta l'alcalde i l'organització, Oliva va assegurar que no pagaran els 1.000 euros per l'ús dels carrers que exigeix el consitori. A més, va recordar que dimarts haurà d'anar als jutjats de Cervera per la denúncia interposada per Llobet per no haver retirat els estris del pessebre dels carrers. Per la seua part, Llobet va qualificar la celebració d'ahir de "festa il·legal perquè no compta amb el permís corresponent" i va assegurar que, per aquest motiu, La Marinada s'haurà d'atindre a la infracció administrativa que suposa la seua actuació.
En aquest sentit, va afirmar que "faran la festa però hauran de respondre pels seus actes". A més, va criticar el pronunciament del portaveu adjunt al Parlament de CiU, Josep M. Pelegrí, en què divendres va titllar Llobet de "cacic". L'alcalde va dir que es tractava de "pur interès" per portar el tema al terreny polític per part d'un partit que "ja no sap què fer per guanyar punts". Llobet va assegurar que Pelegrí "parla sense ser-hi present ni conèixer la realitat del problema". Pel que fa a l'inici de les escenificacions del pessebre el 26 de desembre, Llobet va admetre que no s'oposarà a la celebració però hauran de respondre per la falta de permís.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ahir a Sant Guim de la Plana es va viure una gran festa. Sant Guim va tenir l'honor i el premi pels 25 anys, al tenir la presencia de manera altruista de moltes associacions de La Segarra, entre les que cal destacar els Gegants de Cervera.
Gràcies a tots per la tarda de felicitat que ens vareu fer passar.
Ens veurem al pessebre.

"El temps a Cervera"

"Els meus videos al Youtube"