Capítol 1 : http://www.tv3.cat/videos/802009
Capítol 2 : http://www.tv3.cat/videos/802389
"Visca la terra! Mori el mal govern!". Tot i que no es descarta que aquestes proclames, cridades de manera abrandada, tornin a campar per les viles de Catalunya, de moment cal circumscriure-les a un dels moments d'exaltació popular que formen part del guió de la minisèrie de TV3 Serrallonga, que s'emetrà en horari de màxima audiència dijous i divendres de la setmana vinent.
Serrallonga, que ahir, durant la presentació d'aquesta producció, es va comparar en algun moment amb el Braveheart de Mel Gibson -en el sentit que es tracta de produccions ambicioses que tenen com a protagonistes herois nacionals-, no és una minisèrie explícitament reivindicativa, perquè, en paraules del seu director, Esteve Rovira, "no hi ha discurs polític ni filosòfic relatiu a l'època en què transcorren els fets", tot i que, implícitament, alguna cosa sí que s'hi pot trobar. "La història tota sola ja dóna prou informació quan parla de la voluntat d'independència dels nobles catalans i de l'opressió que pateix el poble a causa del poder que exerceixen els castellans".
Així, després de deixar la porta oberta perquè cadascú defineixi el Serrallonga televisiu en funció de la seva sensibilitat, Rovira afirma amb contundència que aquesta producció, que ha tingut un pressupost de 4,2 milions d'euros i ha treballat a fons amb les possibilitats de la postproducció digital, "explica una bona història, perquè hi ha un bon personatge i una bona època" i promet "tres hores d'espectacle que inclouen acció, moments d'humor, d'altres de tendresa i d'altres de patiment".
Serrallonga, un projecte que es fa realitat després de sis anys de feina, segueix el guió elaborat per Teresa de Pelegrí i Dominic Harari, i explica la vida de Joan Sala, un pagès a qui les circumstàncies d'una vida gens plaent empenyen al bandolerisme. Realitat i mite popular conviuen en aquesta minisèrie, que no és aliena al fet que els catalans van atorgar al bandoler la categoria d'heroi en uns temps en què l'opressió espanyola era difícilment suportable.
Serrallonga, a càrrec de l'actor Isak Ferriz, té una contrapart en Antic, interpretat per David Selvas, que l'encalça per destruir-lo.
La tensió que hi ha entre aquests dos personatges -complexa, perquè Antic odia el bandoler, però també l'enveja- implica la resta de noms que conformen la història i, lògicament, el repartiment, que acull els noms d'actrius i actors com ara Bea Segura, Olalla Escribano, Núria Gago, Ramon Pujol, Joan Muntal i Mark Ullod, entre d'altres, que reben el suport, en papers curts però significatius, d'intèrprets d'anomenada com ara Mercè Sampietro, Sergi Mateu, Manel Barceló, Francesc Lucchetti i Pep Anton Muñoz.
font: http://www.avui.cat/cultura_comunicacio/detail.php?id=45009#opi
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada