"només poden defensar amb total llibertat els interessos de la nació catalana els partits catalans que depenen exclusivament de Catalunya"
II Congrés Catalanista de 1885

dilluns, 9 de març del 2009

"Un abans i un després"

LLuint tot el seu esplendor amb capa inclosa



Axís ere com s'habie quedat el color negre del vestit



Un cop pasat per la bugaderia



Cabell del Guillem als 60 anys




Tal com l'han deixat a la perruqueria "Clenxa"



Els Geganters de Cervera han vingut realitzant les darreres setmanes una restauració molt acurada dels Gegants Vells -Guillem i Almodis- i dels Gegants Nous -Nasa Tabaco i Roger Fonollar- de la ciutat. Els treballs realitzats es podrien definir com a tasques de manteniment, amb la reparació dels desperfectes ocasionats per l'ús i pel pas del temps.Els treballs realitzats han estat:

Desmuntatge peça per peça dels quatre gegants.
Reparació dels cops i repàs de pintura de les parts "visibles" de la pell dels gegants (cara i mans). Cal recordar que les mans són un element que pateix molt en les ballades de final de festa, al xocar els gegants entre ells.
Reforç de les parts debilitades dels braços a causa del propi pes. Reforç dels punts d'anclatge dels braços amb el cos, que es trobaven deteriorats, amb el conseqüent perill de despreniment que això suposa.
Neteja i repàs de tots els vestits.
Reparació dels desperfectes estructurals -una esquerda- en el cos del Guillem.
Reparació del cap del Roger Fonollar, doncs fa un temps va patir un cop important en la part posterior i estava molt malmès.
Tintat de tota la roba del Roger Fonollar, doncs, per efectes del sol, estava molt descolorida -del negre original s'havia passat en aquests anys a un gris evident-.
Neteja i pentinat de la perruca del Guillem. Les perruques dels Gegants Vells són de cabell artificial, i segurament que en els 60 anys d'existència no s'havien desmuntat mai.
Neteja i pentinat de la perruca de l'Almodis. La perruca estava molt deteriorada, especialment el casquet tèxtil on s'aguanta el cabell. A hores d'ara es troba en procés de reparació.

Val a dir que totes reparacions que no poden fer personalment els Geganters de Cervera, i, per tant, s'han de pagar, van a càrrec del fons econòmic de l'entitat -els pocs diners que obtenen en algunes actuacions- i no pas de la Paeria de Cervera, de la que reben una subvenció que resulta del tot insuficient per cobrir aquestes despeses.

Aixi mateix, amb la col·laboració d'un grup de senyores -el nom de les quals més endavant es farà públic- s'ha iniciat el procés de canvi de vestimenta dels Gegants fantasmes de l'Aquelarre -cal recordar que aquest fou el motiu pel qual els Geganters de Cervera van demanar la col·laboració de tothom a la passada cercavila de la Festa Major de setembre-.

Els Gegants de Cervera ja són pràcticament a punt per la primera sortida de l'any, el proper diumenge 22 de març a la festa major del Poble Nou de Manresa!

Tot un "lifting" geganter!

"El temps a Cervera"

"Els meus videos al Youtube"