"només poden defensar amb total llibertat els interessos de la nació catalana els partits catalans que depenen exclusivament de Catalunya"
II Congrés Catalanista de 1885

dimarts, 30 de desembre del 2008

la ‘rosalia de les bicicletes‘ i el pastisser ‘pio‘


L’Associació per la Cultura Nacional Guixanet i la Regidoria de Cultura de Tàrrega van presentar ahir dos nous capgrossos de la colla gegantera. Reprodueixen dos personatges locals emblemàtics, Rosalia Segarra, que fins que va morir als 84 anys va regentar un establiment de ciclomotors i bicicletes, coneguda popularment com la Rosalia de les bicicletes, i el pastisser Josep Maria Tàcies, el Pio, en actiu a la botiga del carrer del Carme. La construcció dels dos capgrossos l’ha fet l’artista lleidatana Agnès Pla, autora també de l’Àliga de Tàrrega i del capgròs del Guantxo, dos elements que també han vist la llum els ultims mesos. Els capgrossos tindran aviat un nou company, el conegut personatge del Guixanet, que s’acabarà el 2009.
Pensant en aquesta mostra de cultura popular, Ton Farran, de l’Esbart Albada, farà una dansa pròpia amb música d’Albert Solé. El Ball de Nans de Tàrrega serà un nou entremès a la Festa Major, a més del Ball de l’Àliga, el de l’Eixida, els de Bastons i el de Gegants.

"El temps a Cervera"

"Els meus videos al Youtube"