"només poden defensar amb total llibertat els interessos de la nació catalana els partits catalans que depenen exclusivament de Catalunya"
II Congrés Catalanista de 1885

dilluns, 1 de setembre del 2008

XXXI Aquelarre de Cervera






Són les onze i escassos minuts. L’obscuritat de la nit s’il·lumina de colors. Els focs artificials anuncien que ja ha arribat el moment. Arrenca el plat fort de l’Aquelarre amb l’encesa de la Universitat, que, després d’anys observant a les fosques l’inici de la festa de les bruixes a causa de les obres que es duien a terme a la façana, va tornar-se a il·luminar per donar el tret de sortida a la disbauxa.
L’espectacle d’obertura d’enguany va comptar amb una part prèvia que s’havia perdut feia anys. Altre cop, 8 frares caputxins van descendir per la façana de la Universitat. Un cop a peu de carrer, van donar pas a la sortida del seguici encapçalat pel grup de diables Carranquers.
Un any més els carrerons i places de la capital de la Segarra es van omplir de gom a gom per veure de primera mà la invocació del Mascle Cabró, la seva aparició o l’escorreguda, que anuncia la fi de l’encontre de les forces ocultes. Segons fonts de l’organització, més de 30.000 persones vingudes d’arreu de Catalunya es van deixar embruixar per l’Aquelarre. El poder de convocatòria de fetilleres i dimonis és un fet.
Centenars de persones, avituallades amb roba de màniga llarga, barrets de palla i mocadors que tan sols els deixaven al descobert els ulls, dansaven al ritme dels tambors per demanar al Fill de les Tenebres que fes acte de presència en una nit, la del darrer dissabte d’agost, en què tot és permès.
D’altres passaven de llarg de l’espectacle i omplien indrets com la plaça Major o la plaça Santa Anna per moure’s al ritme de la música. I és que formacions musicals de diversos estils –des de música electrònica fins al rock dur passant pels ritmes caribenys o el folk– satisfeien els gustos de les audiències més diverses.
Un altre grup de gent, però, lluny dels dimonis i les bruixes de Cal Racó va acudir a la capital segarrenca atret per l’esoterisme i les teràpies alternatives, leitmotiv de la Fira del Gran Boc, que va romandre oberta durant bona part de la nit. Allí el visitant, a banda de deixar-se predir el futur, podia descobrir aromes per foragitar l’energia negativa o deixar-se fotografiar l’aura. Tots plegats, malgrat això, es van deixar embruixar per l’Aquelarre.


font: http://lleida.bondia.cat/





"El temps a Cervera"

"Els meus videos al Youtube"